Artteli on alusta yhteistyölle, uusille ideoille ja järjestötyön kehittämiselle. Haluamme nostaa järjestötoiminnan profiilia ja yhdistää eri toimijat tekemään yhteistyötä ihmisten hyvinvoinnin ja paremman Pirkanmaan puolesta. Arttelin jäsenjärjestöt määrittävät Arttelille suunnan , mutta toiminnassamme ja vaikuttamistyössämme otamme huomioon laajasti koko järjestökentän. Toimintamme keskittyy sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan järjestöjen toimintaan ja Pirkanmaalle.
Kumppanuustalo Artteli TampereellaKumppanuustalo Artteli on kaikille avoin kohtaamispaikka, järjestöjen talo sekä kansalaisten toimintapaikka Tampereen Tammelassa. Talosta löydät yhteisöllesi toimisto-, kokous- ja toimintatiloja. Voit myös järjestää talossa avointa toimintaa Yhteisötila KUULUssa. Lue lisää kumppanuustalon palveluista.
Tapahtumat Koordinoimme useita yleisötapahtumia vuoden aikana. Arttelin koordinoimat tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia ja kanava tuoda esiin yhteiskunnallisia teemoja. Esimerkkejä tapahtumistamme ovat mm. Asunnottomien yö ja Enemmän yhdessä -tapahtuma.
Tampereen JärjestöedustamoArtteli koordinoi Tampereen kaupungin kanssa
Järjestöedustamoa. Järjestöedustamo on Tampereen kaupungin ja tamperelaisten hyvinvointialan edustajista koostuva yhteistyöelin. Sen päätehtävänä on yhteistyön kautta edistää kuntalaisten hyvinvointia ja arjessa pärjäämistä. TiedotusJärjestämme säännöllisesti Arttelin jäsenjärjestöille suunnattuja ilmaisia viestintäkoulutuksia. Tämän lisäksi koulutamme tarvittaessa yksittäisiä järjestöjä erilaisista sosiaalisen median kanavista. Lisäksi osana Lähellä.fi-palvelun toimintaa järjestämme webinaareja ja käyttökoulutuksia. Tarjoamme myös mahdollisuuden tiedottaa toiminnasta myös Kumppanuustalossa.
|
Lähellä.fi -verkkopalveluLähellä.fi -verkkopalvelu tuo näkyväksi Pirkanmaan järjestö-, kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan. Palvelussa järjestöt ja muut yleishyödylliset yhteisöt sekä kansalaisaktiivit voivat ilmoittaa omasta toiminnastaan. Palvelussa voit ilmoittaa myös toimitiloista sekä työ- ja harjoittelupaikoista.
Pirkanmaan Järjestö 2.0 -hankeArttelin hallinnoima Pirkanmaan Järjestö 2.0 -hanke kehittää järjestöjen yhteistyötä maakunnassa vuoden 2020 loppuun saakka. Tulosten toivotaan kantavan vielä pidemmälle tulevaisuuteen. Hanke on osa STM:n tukemaa Järjestö 2.0: mukana muutoksessa -ohjelmaa, joka koostuu 17 maakunnallisesta hankkeesta.
VaikuttamistyöArtteli vaikuttaa aktiivisesti Pirkanmaan tasolla järjestöyhteistyön edistämiseksi mm. kunnissa ja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tavoitteenamme on lisätä järjestötoiminnan näkyvyyttä ja nostaa esiin järjestöjen ja järjestöjen kohderyhmien näkökulmasta olennaisia teemoja. Tällä hetkellä valmistelemme Jos meitä ei olisi -kuntavaalikampanjaa Pirkanmaalle.
Valtakunnallinen verkostotyöOsallistumme aktiivisesti maakuntien verkostojärjestöjen yhteistyöhön. Valtakunnallisesti verkostojärjestöjen yhteinen tavoite on, että järjestöyhteistyötä voidaan koordinoida maakuntatasolla ja lähellä järjestöjen ruohonjuurityötä. Osana valtakunnallista Toimeksi-verkostoa kehitämme maakunnallisia verkkopalveluita (Pirkanmaalla Lähellä.fi) entistä paremmiksi.
|
PYSY AJAN TASALLA!
PIRKANMAAN
JÄRJESTÖVERKOSTOT
Pirkanmaan järjestöagenttiverkostoJärjestötoiminnan kehittämiseksi kuntiin valitaan yhteistyöstä kiinnostuneiden yhdistysten yhteyshenkilöinä ja innostajina toimivia järjestöagentteja. Järjestöagentti edistää paikallisten yhdistysten verkostoitumista ja kunnan kanssa tehtävää yhteistyötä.
Sote-järjestöjen alueverkostoPirkanmaalla toimivat sosiaali- ja terveysalan järjestöt ovat Järjestö 2.0 -hankkeen tuella tiivistäneet yhteistyötään ja osallistuneet sote-uudistuksen valmisteluun. Yhteistyö jatkuu tulevaisuuden sote-keskuksen kehittämistyössä.
Poikkeusajan yhteistyö TampereellaPoikkeusajan yhteistyölle perustettu Facebook-ryhmä kokoaa yhteen kolmannen sektorin sekä julkisen sektorin toimijat vaihtamaan hyviä käytäntöjä ja tekemään yhteistyötä.
|
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen verkostoPirkanmaan mielenterveys- ja päihdejärjestöt ovat tehneet pitkään yhteistyötä erityisesti Tampereella. Pämi-verkoston tarkoituksena on lisätä järjestöjen välistä yhteistyötä ja suunnitella yhteistä vaikuttamistoimintaa. Verkosto järjestää myös vuosittaista Tampereen päihde- ja mielenterveyspäivää. Verkoston vetovastuu on Tampereen A-killan toiminnanjohtaja Vesa Vaittisella ja Pirkanmaan mielenterveysomaiset Finfamin Klaus Lehtisellä.
Kokemusasiantuntijoiden verkostoPirkanmaan kokemusasiantuntijoiden verkosto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat itse koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Verkoston tarkoituksena on mahdollistaa kokemusasiantuntijoiden yhteistyö, vertaistuki ja yhteinen vaikuttamistyö Pirkanmaalla. Verkoston Facebook-ryhmän löydät täältä.
|
ARTTELIN JÄSENEKSI?
Haluatko yhteisösi mukaan rakentamaan yhteistyöllä ja kumppanuudella hyvinvoivaa ja järjestöjen toimintaa esiin tuovaa toimintaa Tampereelle ja Pirkanmaalle? Jos vastasit kyllä, liitä yhteisösi osaksi Arttelin kasvavaa jäsenistöä!
Arttelin jäseneksi voivat liittyä yleishyödylliset ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia. Artteli tarjoaa jäsenilleen yhteistyöalustan, joka muovautuu erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Jäsenenä saat ajankohtaiset tiedot järjestöyhteistyöstä Pirkanmaan alueella ja pääset mukaan vaikuttamaan Arttelin suuntaan. Pirkanmaalta on aiemmin puuttunut maakunnallinen verkostojärjestö ja Artteli haluaa vastata tähän tarpeeseen. Yhdessä olemme enemmän!
Arttelin jäseneksi voivat liittyä yleishyödylliset ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia. Artteli tarjoaa jäsenilleen yhteistyöalustan, joka muovautuu erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Jäsenenä saat ajankohtaiset tiedot järjestöyhteistyöstä Pirkanmaan alueella ja pääset mukaan vaikuttamaan Arttelin suuntaan. Pirkanmaalta on aiemmin puuttunut maakunnallinen verkostojärjestö ja Artteli haluaa vastata tähän tarpeeseen. Yhdessä olemme enemmän!